banner ad

Oświadczenie w sprawie ostatnich publikacji portalu Fronda.pl

| 30 listopada 2014 | 0 Komentarzy

1518560_1568984383314969_4370755075556730638_oW związku z tyleż bezpardonowym, co niegodnym i sięgającym dziennikarskiego szamba, atakiem portalu Fronda.pl na osobę księdza Tadeusza Isakowicza – Zaleskiego zapewniamy o naszym niezmiennym wsparciu zarówno dla Niego samego, jak też podejmowanych przez Niego akcji.

Portal Fronda.pl wielokrotnie już prezentował poglądy dalece nieprzemyślane. Treści prezentowane tam ostatnio przekroczyły jednak akceptowalne granice polemiki i nie dają się pogodzić z jakimikolwiek zasadami dziennikarskiego obiektywizmu. Przypominają raczej bezmyślną, zacietrzewioną połajankę, którą redakcja serwuje tym, którzy ośmielają się mieć poglądy inne, aniżeli jej członkowie.

Ostatni atak na anty-systemową prawicę (na czele z Klubem Zachowawczo-Monarchistycznym), przeprowadzony przy zastosowaniu bezsensownej i pozbawionej logiki zlepki screenów z portali społecznościowych, które powiązano ze sobą w sposób wywodzący się z najlepszych tradycji totalitarnej propagandy, dalej – stanięcie po stronie wyborczych fałszerstw, a teraz również atak na księdza Isakowicza-Zaleskiego powodują w naszym przekonaniu, że portal Fronda.pl staje się medium skompromitowanym. Jest on groźny tym bardziej, że stanowi gniazdo ideowego i religijnego relatywizmu, ukrywające się jednak pod sztandarem sugerującym przynależność do grona mediów konserwatywnych.

W naszym przekonaniu medium to z konserwatyzmem nie ma już nic wspólnego.

W imieniu Redakcji portalu MyslKonserwatywna.pl

Mariusz Matuszewski (Redaktor Naczelny)

Kategoria: Wiadomości